2013. július 18., csütörtök
Citromos cheesecake
Hozzávalók: 1 citrom
2 és fél csomag zselatin
2 teáskanál vanília esszenc
4 evőkanál zsírszegény tej
6 evőkanál zab
6 tojás
12 evőkanál cukorpótló (én Xylitolt használok)
25O gram tehéntúró
25O gram tejszín (zsírszegény)
Elkészítés: A zselatint 3OO ml forralt vízbe beleöntjük. Mikor feloldódott, hagyjuk, hogy kihűljön. Egy kisebb tálkába beletesszük a zabot, tejet, vaníliaesszencet és a cukorpótlót, majd a tortaforma aljába belenyomkodjuk. Ez lesz az alapja. Rakjuk be 15 percre a 2OO fokra előmelegített sütőbe.
A citrom héjából reszeljünk, majd vágjuk ketté és facsarjuk ki. A tojásokat válasszuk szét: a sárgáját egy tálba, a fehérjét a másikba. A sárgájához adjuk hozzá a tehéntúrót, tejszínt, 1 evőkanál vaníliaesszencet, 1O kanál cukrot, a citromhéjat és citromlevet. Mixerrel keverjük el. A fehérjét verjük habbá. Mikor kész, a habot adjuk hozzá az előző keverékhez, majd a legvégén a kihűlt zselatint. Öntsük rá a zabos alaphoz. Citromhéjjal díszítsük.
Rakjuk be a hűtőbe egy éjszakát.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése