2013. július 18., csütörtök

Citromos cheesecake


Hozzávalók: 1 citrom
                     2 és fél csomag zselatin
                     2 teáskanál vanília esszenc
                     4 evőkanál zsírszegény tej
                     6 evőkanál zab
                     6 tojás
                     12 evőkanál cukorpótló (én Xylitolt használok)
                     25O gram tehéntúró
                     25O gram tejszín (zsírszegény)

Elkészítés: A zselatint 3OO ml forralt vízbe beleöntjük. Mikor feloldódott, hagyjuk, hogy kihűljön. Egy kisebb tálkába beletesszük a zabot, tejet, vaníliaesszencet és a cukorpótlót, majd a tortaforma aljába belenyomkodjuk. Ez lesz az alapja. Rakjuk be 15 percre a 2OO fokra előmelegített sütőbe.
A citrom héjából reszeljünk, majd vágjuk ketté és facsarjuk ki. A tojásokat válasszuk szét: a sárgáját egy tálba, a fehérjét a másikba. A sárgájához adjuk hozzá a tehéntúrót, tejszínt, 1 evőkanál vaníliaesszencet, 1O kanál cukrot, a citromhéjat és citromlevet. Mixerrel keverjük el. A fehérjét verjük habbá. Mikor kész, a habot adjuk hozzá az előző keverékhez, majd a legvégén a kihűlt zselatint. Öntsük rá a zabos alaphoz. Citromhéjjal díszítsük.
Rakjuk be a hűtőbe egy éjszakát.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése